Zaštitni Prsluci Za Pse – Ponuda i Informacije

AUTOR:
Picture of Ivan Andrejić
Ivan Andrejić
Zaštitni prsluk za lovačke pse

Psi, ne samo da su odlično društvo za lov, već mogu dosta i da doprinesu tome da lov bude uspešan. Ustvari, čovek i pas se i jesu zbližili pomoću lova pre nekoliko hiljada godina. Na sreću, danas imamo mogućnost da zaštitimo svoje lovačke partnere mnogo bolje nego ranije. Jedan od tih vidova zaštite jeste zaštitni prsluk za lovačke pse.

Često kada gledamo slike iz lova i kada uopšte pomislimo na lov, vidimo ili zamišljamo pse koji imaju na sebi ovakvu vrstu opreme. U ovom članku ćemo razmotriti razloge zašto najbolji čovekov prijatelj treba da nosi zaštitni prsluk i kako da odaberete odgovarajući.

Glavne podele zaštitnih prsluka za lovačke pse

Nije svaki zaštitni prsluk za pse napravljen za svaku namenu zato moramo znati osnovne podele. Prema podeli u zavisnosti od lova, dele se na 2 glavne kategorije.

Te kategorije su: a) Zaštitni prsluk za pse za plivanje, b) Zaštitni prsluk za pse za dodatnu zaštitu. Mi ćemo se ipak zadržati više na ovoj drugoj kategoriji, kako bismo pomogli našim kolegama lovcima da zaštite sve ljubimce pre svega u lovu na divlje svinje gde najviše i stradaju.

Zaštitni prsluk za pse za dodatnu zaštitu

Ovi prsluci služe za dodatnu žaštitu, tj. da bi vaš ljubimac ostao siguran u lovu. Obično su pravljeni od materijala poput kevlara od kog se izrađuju panciri i narandžaste su boje što mu dodaje uočljivost.

Prsluci za pse – benefiti:

U ovom delu ćemo reći par reči o glavnim benefitima i zašto je poželjno da vaši psi imaju ovu opremu.

Kako zaštitni prsluk za lovačke pse može da zaštiti od opasnih biljaka?

Bilo da hoće da donese upucan plen, ili hoće prosto da vas prati, Vaš pas može proći kroz mnoštvo opasnog rastinja koje ga može ogrebati ili počupati. Kada nosi zaštitni prsluk, vaš pas ima dodatnu zaštitu protiv ovakvih biljaka.

Ono što je bitno jeste da ova vrsta pokriva grudi i abdomen vašeg psa kao i da imaju malo tvrdog materijala tj. plastike u sebi. Ova vrsta je obično narandžaste ili neke druge slične boje.

Bolja uočljivost

Veoma je važno biti svestan lokacije vašeg psa u svakom trenutku, a još bitnije je razlikovati vašeg psa od plena kako bi se izbegli nemili događaji.

Najbolji način za postizanje dobre vidljivosti vašeg psa, jeste da ga opremite uočljivim zaštitni prsluk za lovačke pse. Ova vrsta je uglavnom jarkih boja i često imaju svetloodbojne elemente. Posebno su bitni kada se lovi noću ili u sumrak. 

Naročito je bitno da Vaš pas nosi ovakvu opremu kada dolazi u jako veliku blizinu plena, kao što je to slučaj kod pasa koji pomažu u lovu ptica tako što ih uplaše a one beže u suprotnu stranu, gde ih čeka lovac.

Zaštita od napada vepra

Veprovi su životinje koje gledaju da izbegnu konfrontaciju i po svojoj prirodi, pre će izbeći borbu nego izazvati je, ali ponekad se Vaš pas može naći na njihovoj teritoriji ili blizu njihovih mladunaca a onda skroz menjaju stav. U tim slučajevima se vepar može osetiti ugroženim i napasti Vašeg psa i u nekim slučajevima mu naneti ozbiljne telesne povrede. Zato, verovatno i najbolji način da izbegnete taj scenario i sačuvate vašeg ljubimca zdravog i čitavog, je da ga opremite ovom vrstom zaštitnog prsluka za pse.

Veprovi u toku napada ciljaju vitalne organe do kojih se najlakše stiže napadanjem stomaka kada je pas oboren. Na sreću, možete sprečiti da vaš pas zadobije ozbiljnije povrede time što ćete ga opremiti protiv napada veprova.

Ovaj zaštitni prsluk za pse je višeslojni i time pomoću čvrstih materijala sprečavaju da vepar prodre do vitalnih organa vašeg najvernijeg lovačkog prijatelja. Vaš pas bi trebalo da se izvuče uz nekoliko manjih ogrebotina i bez ikakvih ozbiljnih povreda.

Materijali od kojih se prave zaštitni prsluci za lovačke pse

Određeni materijali se najčešće koriste u pravljenju ove vrste opreme zbog nekih posebnih karakteristika koje imaju. U sledećem odeljku ćemo predstaviti najbitnjiji za naše kolege lovce.

Kevlar

U početku korišćen za proizvodnju guma trkačkih vozila, ovaj materijal je pronašao svoju upotrebu u mnogim sferama svakodnevnog života zbog svoje jačine. Može biti i do 5 puta jači od čelika što ga čini odličnim za prsluke.

Zanimljivo je znati da se od kevlara prave panciri koje koristi vojska, policija i razne specijalne jedinice tako da možete biti sigurni da će vaš ljubimac sa ovim materijalom biti veoma dobro zaštićen.

Zaštitni prsluk za lovačke pse napravljeni od ovog materijala služe kao zaštita od rana i posekotina. U slučaju da vaš pas bude napadnut od strane životinje koja ima kljove ili neke druge životinje koja na bilo koji drugi način može da probije njegovu kožu oprema od ovog materijala je idealna da ga zaštiti.

 

Naruči online

NA STANJU

Zaštitni prsluk za pse Hubertus

  • Zaštitni prsluk koji je godinama isproban i testiran u lovnoj upotrebi.
  • Kevlar umetak ne samo da štiti vašeg lovačkog psa od povreda trnjem, već i od napada divljih svinja.
  • U opisu možete pogledati koja veličina odgovara vašem psu
PODELI OBJAVU:

Svidela Vam se objava?

Spremamo još mnogo novih! Prijavite se na naš newsletter i dobijajte nove objave direktno u inbox čim ih objavimo.

Slanjem email-a slažete se sa našim Uslovima Korišćenja i Politikom Privatnosti

Tabela Sadržaja

Kategorije Objava
Beli simbol za Horn

SLIČNE OBJAVE