Vabilica Hubertus HU405 golub univerzalni

2.450,0 RSD

  • Ubedljivo prirodno oponašanje zvuka
  • Lako podešavanje tona
  • Cilindrična drvena vabilica
  • Moguće je oponašati pet različitih zvukova životinja

Vabilica Hubertus HU405 golub univerzalni

Prirodno i ubedljivo oponaša zavodničke zvuke prugastog goluba, gugutke, sove, kukavice” – funkcioniše savršeno na kratkim udaljenostima kroz lagano duvanje – kao i na većim udaljenostima kroz snažno duvanje.
Na ovom cilindričnom drvenom vabilu, moguće je lako oponašati pet različitih zvukova životinja. Tako je moguće bez problema privući goluba, gugutku, sovu, kukavicu sa bliskih ili dalekih udaljenosti.

Uputstvo za upotrebu univerzalne vabilice:
Univerzalnu vabilicu rukom dovesti do usta, staviti je između usana i duvati kroz kratke udarce vazduha u vabilicu, proizvodeći željeni imitirani zov “goluba, gugutke, sove, kukavice”.

Uputstvo za upotrebu vabilice za divljač:
Vabilicu za gugutke, kao i za golubove i kukavicu, prinesite ustima sa dva prsta, stavite je između usana i duvajte kroz kratke udarce vazduha u vabilicu, proizvodeći željeni imitirani zov.

Uputstvo za gugutku:
Zavodnički zvuk gugutke, zvuči kao krrru-kruuu, skoro kao pesma gugutke, uvek se daje u dve strofe, nakon toga je kratka pauza, ponovo dve strofe, kratka pauza i tako dalje. Zavodnički zvuk se lako oponaša vibriranjem resice nepca.

Uputstvo za prugastog goluba:
Imitacija zovne pesme prugastog goluba, za mladog lovca, nema boljeg načina za učenje tihog i prikrivenog približavanja, nego pokušati privući prugastog goluba na parenje.
Koristeći Hubertus vabilicu za golubove, lovac može lako izazvati odgovor goluba, kako bi lakše pronašao drvo na kojem golub sedi.
Često se nalazi slobodno na vrhu smrče, ali često je duboko skriven među granama.
Veoma je interesantno privući goluba iz dobro skrivenog mesta. Često leti nisko i direktno kroz šumu prema osobi koja ga zove, ili se približava uzdižući se u visine, oponašajući zvuk parenja.

Uputstvo za goluba guštera:
Pojedinačna strofa prugastog goluba sastoji se od jednog dugog i jednog kratkog sloga.
Kada zovete kukavicu, mala rupa za vazduh na dnu se zatvara prstom tokom drugog tona, tako da je prvi ton za terc viši od drugog.
Ovde se niži tonovi iz trosložnog zvuka proizvode zatvaranjem rupe za vazduh prstom.
Strofe kukavice su poznate, može biti od 5-30 strofa u kratkim, ali redovnim vremenskim intervalima.

Dodatne informacije

Brendovi

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Možda če te i ovo zanimati