Recept Za Lovački Gulaš Od Divlje Svinje

AUTOR:
Picture of Ivan Andrejić
Ivan Andrejić
Gulaš od divlje svinje

Gulaš od divlje svinje

Sastojci:

  • 500 g divlje svinje (meso isečeno na kocke)
  • 2 glavice crnog luka (sitno iseckane)
  • 2 šargarepe (iseckane na kolutove)
  • 2 paprike (iseckane na kockice)
  • 3 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike masti ili ulja
  • 2 šolje goveđe supe
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica sušenog majčinog lista
  • 1 lovorov list
  • So i biber po ukusu

Uputstvo:

  1. U velikoj šerpi, zagrejte mast ili ulje na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte ih dok ne postanu mekani i staklasti.
  3. Dodajte isečeno meso divlje svinje i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
  4. Posolite i pobiberite meso po ukusu.
  5. Dodajte brašno i dobro promešajte da se meso obloži brašnom.
  6. Ubacite šargarepe i paprike u šerpu i nastavite sa dinstanjem još nekoliko minuta.
  7. Dodajte alevu papriku, sušeni majčin list i lovorov list. Promešajte da se začini ravnomerno rasporede.
  8. Sipajte goveđu supu u šerpu i dobro promešajte sve sastojke.
  9. Smanjite temperaturu, poklopite šerpu i kuvajte gulaš od divlje svinje na laganoj vatri oko 2 sata, ili dok meso ne postane mekano i sočno.
  10. Po potrebi, tokom kuvanja dodajte još supe ukoliko je gulaš previše gust.
  11. Na kraju, proverite i prilagodite začine po ukusu, dodajte so, biber ili druge začine po želji.
  12. Poslužite vrući gulaš od divlje svinje uz prilog po izboru, kao što su kuvani krompir ili domaći hleb.

Nakon sto ste uzivali u nasem receptu mozete procitati blog o lovu na divlje svinje.

PODELI OBJAVU:

Svidela Vam se objava?

Spremamo još mnogo novih! Prijavite se na naš newsletter i dobijajte nove objave direktno u inbox čim ih objavimo.

Slanjem email-a slažete se sa našim Uslovima Korišćenja i Politikom Privatnosti

Tabela Sadržaja

Kategorije Objava
Beli simbol za Horn

SLIČNE OBJAVE