Gulaš od divlje svinje
Sastojci:
- 500 g divlje svinje (meso isečeno na kocke)
- 2 glavice crnog luka (sitno iseckane)
- 2 šargarepe (iseckane na kolutove)
- 2 paprike (iseckane na kockice)
- 3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike brašna
- 2 kašike masti ili ulja
- 2 šolje goveđe supe
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica sušenog majčinog lista
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
Uputstvo:
- U velikoj šerpi, zagrejte mast ili ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodajte crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte ih dok ne postanu mekani i staklasti.
- Dodajte isečeno meso divlje svinje i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
- Posolite i pobiberite meso po ukusu.
- Dodajte brašno i dobro promešajte da se meso obloži brašnom.
- Ubacite šargarepe i paprike u šerpu i nastavite sa dinstanjem još nekoliko minuta.
- Dodajte alevu papriku, sušeni majčin list i lovorov list. Promešajte da se začini ravnomerno rasporede.
- Sipajte goveđu supu u šerpu i dobro promešajte sve sastojke.
- Smanjite temperaturu, poklopite šerpu i kuvajte gulaš od divlje svinje na laganoj vatri oko 2 sata, ili dok meso ne postane mekano i sočno.
- Po potrebi, tokom kuvanja dodajte još supe ukoliko je gulaš previše gust.
- Na kraju, proverite i prilagodite začine po ukusu, dodajte so, biber ili druge začine po želji.
- Poslužite vrući gulaš od divlje svinje uz prilog po izboru, kao što su kuvani krompir ili domaći hleb.
Nakon sto ste uzivali u nasem receptu mozete procitati blog o lovu na divlje svinje.